Back to the top

Πιστοποίηση Κλασικής – Ιστορικής Μοτοσικλέτας

Πιστοποίηση Κλασικής – Ιστορικής Μοτοσικλέτας

Αγαπητά Μέλη,

Με το σημείωμα αυτό η Λέσχη επιθυμεί να σας υπενθυμίσει την διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση Κάρτας FIVA.
Η διαδικασία αυτή διαφοροποιείται από την προηγούμενη στο ότι γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Συνοψίζουμε λοιπόν και με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε κάποια δεδομένα :

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για να εκδοθεί μια FIVA CARD η μοτοσυκλέτα πρέπει :

 1. Να έχει συμπληρώσει 30 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε, (εννοείται η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και όχι γενικά ο τύπος η το μοντέλο της).
 2. Να υπάρχει στο όνομα του αιτούντα άδεια κυκλοφορίας ελληνική η ξένη (αν έχει ξένη να υπάρχουν πιστοποιητικά εκτελωνισμού).
 3. Να είναι σε ιστορικά σωστή και λειτουργική κατάσταση χωρίς ουσιαστικές μετατροπές η παρεμβάσεις.
ΩΦΕΛΕΙΕΣ

Η μοτοσυκλέτα που έχει εφοδιαστεί με Κάρτα FIVA εντάσσεται σε ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Κλασικών Οχημάτων με ιδιαίτερη Πολιτιστική και οικονομική αξία, σε δε περίπτωση ζημιάς η ατυχήματος αποζημιώνεται σε υψηλή τιμή αντίκας βάσει διεθνών καταλόγων (και όχι μιας μηδαμινής αξίας λόγω παλαιότητας μοτοσυκλέτας), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα χαμηλότερου κόστους ασφάλισης για αστική ευθύνη.

Επιπλέον η μοτοσυκλέτα με κάρτα FIVA μπορεί αν θέλει να καταθέσει στην ΑΑΔΕ την πινακίδα Υπουργείου που έχει και να ζητήσει την έκδοση πινακίδας ΦΙΛΠΑ ώστε να απαλλαχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας (αλλά και να κινείται πλέον ΜΟΝΟ Κυριακές και εντός Νομού καταχώρησης βάσει τη υπάρχουσας νομοθεσίας).

Υπενθυμίζουμε ότι η κάρτα FIVA είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή της μοτοσυκλετας στις εκδηλώσεις της Λέσχης.

Το κόστος της Κάρτας FIVA είναι με τα τρέχοντα δεδομένα 100 ευρώ (ή 130 μαζί με πινακίδα FIVA) και καταβάλεται με την αίτηση για την έκδοσης της Κάρτας μοτοσικλέτα (πιστοποιητικό FIVA Youngtimer Card).
Αφορά μοτοσικλέτες ηλικίας 20 έως 29 έτη από την κυκλοφορία τους και ο ιδιοκτήτης της μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο συμβατική πινακίδα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την έκδοση Κάρτας FIVA της κλασικής σας μοτοσυκλέτας πρέπει να ακολουθηθούν ΑΥΣΤΗΡΑ τα παρακάτω βήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Πριν αρχίζετε να συμπληρώνεται τα πεδία της αίτησης, συνιστούμε να διαβάστε μια φορά ΟΛΗ την αίτηση ώστε να δείτε τι ακριβώς στοιχεία θα σας ζητηθούν σε επίπεδο πληροφοριών η φωτογραφιών. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να συγκεντρώσετε τα ζητούμενα και να τα καταχωρήσετε (η να κάνετε drag and drop τις φωτογραφίες) κατ ευθείαν και μια και καλή αντί να μπαινοβγαίνετε σε βιβλιοθήκες ή σε άλλες πηγές πληροφόρησης αναζητώντας δεδομένα για την μοτοσυκλέτα σας. 

Τα βήματα λοιπόν είναι τα παρακάτω :

 1. Προσωπική επαφή σας με την Λέσχη (ή τηλεφωνική για τα Μέλη από την Περιφέρεια) ώστε να ζητήσετε/παραλάβετε έντυπη αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στην Λέσχη.
  Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση σε μορφή αρχείου PDF, κάνοντας κλικ εδώ…
 2. Η Λέσχη προωθεί την αίτηση σας στην ΕΟΦΙΛΠΑ η οποία αναλαμβάνει να ανοίξει Ηλεκτρονική Καρτέλα στην FIVA για την καταχώρηση των στοιχείων της μοτοσυκλέτας.
 3. Στην συνέχεια η ΕΟΦΙΛΠΑ παραδίδει στην Λέσχη μας Ειδικό Κωδικό Πρόσβασης, τον όποιο με την σειρά μας σας παρέχουμε άμεσα ώστε εσείς να συμπληρώσετε τα πεδία πληροφοριών για την μοτοσυκλέτα σας στο site της FIVA.
  Το site της FIVA είναι applications.fiva.org/
 4. Ανοίγοντας το site (και αφού δώσετε την ταυτότητα και το password που έχετε επιλέξει) προχωρήστε στο πεδίο “View Current Pending FIVA Card”.
 5. Επιλέξτε και τικάρετε το όχημα ή τα οχήματα που σας αφορούν, τα οποία εμφανίζονται με τον χαρακτηρισμό “in progress”.
 6. Στο σημείο αυτό ανοίγει η φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων. Προσοχή, επειδή τα ζητούμενα στοιχεία είναι πολλά, (κάπου 55 είναι υποχρεωτικά), σας δίνετε η δυνατότητα να τα πληκτρογείτε σταδιακά, δλδ να βγείτε σε κάποιο σημείο και να επανέλθετε σε επόμενη ημέρα.
  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε φορά ΠΡΙΝ βγείτε να πατάτε το πλήκτρο SAVE ώστε να μην χαθούν τα ήδη καταχωρημένα δεδομένα σας.
 7. Επανέρχεσθε και συνεχίζετε όποτε θέλετε με το ίδιο αρχικό password.
 8. Με την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου πληκτρολογείτε πάλι SAVE ώστε το συμπληρωμένο πλέον ερωτηματολόγια να προωθηθεί στον server για έλεγχο.Ταυτόχρονα ενημερώστε μας στο info@classicbike.gr ότι ολοκληρώσατε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στον αρχικό έλεγχο.
 9. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτηση σας είναι πλέον στα χέρια της Λέσχης μας, η Τεχνική Επιτροπή τα προχωράει άμεσα και θα σας ενημερώσουμε για την παράδοση της κάρτας σας.

Η Λέσχη είναι στην διάθεση σας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 20.00 έως τις 22.30 για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Αν η μοτοσυκλέτα διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δεδομένα και ο ιδιοκτήτης τα καταχωρήσει σωστά στην ηλεκτρονική φόρμα τότε η κάρτα μπορεί να είναι έτοιμη σε ένα περίπου μήνα.

Ευχαριστούμε,

Η Τεχνική επιτροπή.

Αθήνα Ιανουάριος 2023

Επικοινωνία : info@classicbike.gr  &  210-322-1821
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 6, 10554, Αθήνα
© Copyright 2020. All Rights Reserved.

Επικοινωνία : info@classicbike.gr & 210-322-1821
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 6, 10554, Αθήνα

© Copyright 2020. All Rights Reserved.